fbpx

«Xixón en ruta», pa nun perdete nada esti branu

Apuerta’l primer programa de visites guiaes diaries en castellanu pa conocer Xixón, empobinaes al visitante estival y organizaes por Ser Asturianu y En Ruta Asturias.

Xixón ye la mayor ciudá d’Asturies, daqué que-y da una personalidá más abierta, cosmopolita, playera y industrial, con una ufierta cultural centrada nos meses de branu que la dai mui afayadiza pal turismu familiar. Pero too entamó na mar.

De magar el 1 de agostu escomenzará la ruta braniega «Cimavilla sidrera y marinera», que percorrerá, a lo llargo de dos hores, los requexos principales del barriu de Cimavilla. L’itinerariu avererámos al orixe de Xixón remontándonos más de 2000 años atrás, dende’l clan ástur de los cilúrnigos al so pasáu romanu, medieval y modernu, que conoceremos al traviés de les sos termes, del palaciu gótico-barrocu de Revillagigedo, de la estatua de Pelayu, el primer rei d’Asturies (enforma venceyáu a la villa), y del Eloxu del Horizonte, una obra d’Eduardo Chillida elevada a símbolu del Xixón contemporaneu énte la dura reconversión industrial.

La ruta continuará peles cais del Barriu altu o Barriu Pesqueríes pa descubir l’edificiu de la Tabacalera, les coloríes cases marineres, la icónica ilesia de San Pedro, la playa de San Llorienzo o la casa natal de Xovellanos, llar del célebre políticu ilustráu.

D’igual mena, la nuesa propuesta ye una oportunidá para somorguiase na cultura asturiana y nel ambiente marineru, pero tamién falaremos de sidra. Y ye que siendo la ciudá con mayor consumu del planeta, con 16 millones de llitros, Xixón tien ganáu a pulsu’l títulu de ser capital mundial de la sidra. La preba final de sidra convertiráse nuna auténtica esperiencia, onde deprenderemos a beber y a entender la bebida insiginia de los asturianos.

?️ De llunes a sábadu, branu 2019

? Les Lletrones (Puertu deportivu)

11: 30 h

? 2 h

? INFO: [email protected]

? Salíes a partir del 1 d’agostu.

Comments are closed.
astAsturiano