fbpx

Día d’Asturies nel Mercáu Artesanu de Xixón

Denis Soria, guía oficial de ‘Ser Asturianu’, tará a cargu del stand de Llaviana, promocionando’l potencial turísticu y el patrimoniu llingüísticu del conceyu.

Del 7 al 9 de setiembre tendrá llugar el Mercáu Artesanu y Ecolóxicu na Plaza Mayor de Xixón, una oportunidá bien afayadiza pa conocer l’artesanía y la cultura gastronómica asturiana, pero tamién la so llingua. El 9 de setiembre, Día d’Asturies, Llaviana tará presente con un stand perespecial, onde podremos informanos de mano al rodiu de les sos propuestes d’ociu y turismu al traviés de siete itinerarios culturales.

Mas el puestín d’información vien cargáu de sorpreses, ya que tarán a disposición dellos materiales del so Serviciu de Normalización Llingüística, pero tamién xuegos y talleres pa los más guahes. Cola actividá «Xugando coles pareyes» pasaremos un cachín bien prestosu buscando y empareyando diferentes dibuxos col so nome n’asturllionés.

Amás, a les 17h va haber un taller de tonada a cargu del gaiteru llavianetu Pablo Carrera, director del cuerpu de gaites de Llangréu, instrumentista acompañante de distintos cantautores y gaiteru oficial de varios concursos de tonada, como’l de Samartín del Rei Aurelio y el de Santa Marina (Mieres).

Tamién a les 18h los«Gaiteros del Carbón», integráu por alumnos mozos de gaita y de percusión de les escueles de música de «A Mansalva» y de «Reija», impulsada por Pablo Carrera y qu’actúa con indumentaria de mineru..

Horariu

De 11:00 a 15:00 h y de 17:00 a 21:00 h (llunes hasta les 20:00 h).

 

Comments are closed.
astAsturiano